fbpx
Home > Evenimente > Evenimente > NEXT TRIP: Sate uitate în Țara Hațegului | 24-26 mai 2019

NEXT TRIP: Sate uitate în Țara Hațegului | 24-26 mai 2019

Știi cum arată un sat părăsit?

Chiar dacă ai mai avut ocazia să vezi sate în curs de depopulare sau chiar fără nici un locuitor, satele din Țara Hațegului au un farmec aparte!

Țara Hațegului este o destinație de top și cu siguranță ai auzit despre cât de frumoasă este. În acest weekend ne propunem să te ducem pe cărări mai puțin umblate spre sate pentru care timpul stă pe loc, să ne transpunem cu toții cu zeci de ani în urmă și să ne imaginăm traiul de atunci cu ulițele pline de activitate și gospodării prospere.

Din astfel de locuri cu siguranță nu vrei să pleci fără a face câteva fotografii reușite, iar noi te vom ghida pentru a surprinde cele mai bune cadre și te vom învăța elementele de bază în fotografie (prezentare generală, termeni fotografici, tipuri de aparate foto, încadrare, compoziție etc.).

Această tură are ca scop, pe lângă promovarea ecoturismului în zonă, promovarea unui stil de viață diferit și a activităților desfășurate departe de aglomerația urbană.

Elementul cheie al acestei ture este CURIOZITATEA. Curiozitatea de a descoperi locuri noi despre care nu știi prea multe sau nimic, curiozitatea de afla mai multe despre simplitatea vieții la țară, curiozitatea de explora continuu.

Ghizii turei

Vlad Cvașa, certificat ca și ghid montan și fotograf, este persoana cea mai potrivită pentru a-ți îndruma pașii în acest weekend spre lumi arhaice, pe poteci încărcate de povești. Vlad este de-al casei, născut și crescut la Hațeg, ghidat de curiozitate și dorința de explorare, a avut ocazia de mic să cutreiere în lung și-n lat peste dealurile din zonă și să ”descopere” tot felul de sate și așezări.

Lucian Cvașa, certificat ca și ghid turistic și ghid local pentru Țara Hațegului, este cel care va da poveste locului și va aduce la viață așezările vizitate. Lucian și-a petrecut toată viața pe aceste meleaguri adunând în drumurile sale povești și istorii ale locului pe care ni le va împărtăși cu foarte mare drag.

Programul turei

Vineri

– 20:30: întâlnire și cazare în Hațeg la Casa Debora

Sâmbătă

– 09:00: micul dejun

– 10:00: drumeție de o zi și vizitarea unui sat părăsit: Gotești

– în jurul orei 18:00 plecare spre Hațeg

– cină cu specific

– SURPRIZĂ !! 🙂

Duminică

– 9:00: micul dejun

– 10:00: drumeție spre Fundătura Ponorului

– încheiere program în jurul orei 17:00

Pe durata celor două zile, persoanelor interesate li se va oferi și o introducere în arta fotografiei (prezentare generală, termeni fotografici, tipuri de aparate foto, încadrare, compoziție etc.)

UN APARAT FOTO PERFORMANT NU ESTE O CONDIȚIE PENTRU A PARTICIPA. Se pot face fotografii frumoase și cu telefonul. Important este să înveți să redai povestea din spatele fotografiei.

Dificultate: ușor

Preț:

350 Ron pentru înscrierile confirmate cu avans până la data de  15 mai

390 Ron pentru înscrierile confirmate cu avans în intervalul 15 – 21 mai

Tariful INCLUDE

  • ghidaj turistic 
  • ghidaj foto
  • cazare (2 nopți – Casa Debora, Hațeg)
  • 3 mese (1 cină și 2 mic dejunuri)

Tariful NU INCLUDE

  • transport

ÎNSCRIERI

Dată limită înscrieri: 21 mai

Numărul minim de participanți: 8

NUMĂRUL DE LOCURI ESTE LIMITAT!

Înscrierile sunt confirmate doar prin achitarea unui avans* de 150 Ron


*Avansul nu se returnează, se poate folosi însă pentru o următoare tură Next Trip Outdoors.

**În cazul condițiilor meteo nefavorabile ne rezervăm dreptul de a anula tura, caz în care avansul este returnabil.

Înformații suplimentare: 0727778137 (Isa)

You may alo like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *